brew   academy
 DE GROEPSWORKSHOPS GEMIXED ZIJN VOOR DE REST VAN 2023 VOL
 
Een keer per kwartaal is er een mogelijkheid om deel te nemen aan de Groepsworkshop Speciaalbier brouwen. 
 
 De maximale groepsgrootte is 9 personen, waarbij er per groepje van max 3 personen een eigen bier wordt gebrouwen in een van de drie kleine brouwketels. Natuurlijk onder begeleiding van de Brouwmeester! 
 
 
 
 Voor de inwendige mens wordt gezorgd, je leert wat van de ingrediënten en het bierbrouwproces en het resultaat is een echt zelf gebrouwen biertje!
 
 
 
 Programma:
 
 10:00u: ontvangst met koffie
 
 Uitleg van de dagindeling en de stappen in het brouwproces
 
 11:00u: starten met Brouwen!
 
 Uitleg over (het gebruik) van brouwmout, schroten, storten, roeren, maischen, enz.
 
 Filteren, uitleg over de inns&outs van het filterproces.
 
 Overpompen en start koken.
 
 Uitleg over (het gebruik) van hop, hopsoorten, bitterheid, aroma, conservering, kruiden, etc. 
 
 Hop toevoegen.
 
 13:30u: Lunch (tijdens het kookproces).
 
 Koelen van de wort en overpompen naar het gisvat, gis toevoegen en uitleg over (het belang) van gist.
 
 17:00u: Opruimen, samenvatting van het brouwproces onder het genot van een heerlijk speciaalbiertje.
 
 
 
 Iedereen krijgt als het bier klaar is 4 flesjes van het 
 
 zelfgebrouwen bier. Hoe leuk is dat!
 
 
 
 De groepsworkshop kan ook worden aangevraagd als prive workshop (minimaal 6 personen)
 
 
 
  
 
 
 
    
 
 AANVRAGEN